Sant Jordi 2022

L’Ajuntament de Castelldefels, a través de l’Àrea de Cultura, va organitzar tot un seguit d’activitats al voltant de la Diada de Sant Jordi (23 d’abril), el Dia del Llibre i la Rosa a Catalunya. Enguany es tornava a la normalitat en una Diada que va viure les edicions de 2020 en ple confinament (amb activitats des de casa) i la de 2021 amb activitats descentralitzades i aforaments limitats.

Malgrat tot, la de 2022 tampoc ha sigut una Diada normal, ja que la pluja va fer acte de presència. Tot i les inclemències meteorològiques, la tradicional fira del llibre i la rosa va tornar enguany a omplir la Plaça de l’Església el passat dissabte amb les paradetes de llibres i flors, amb una mostra de les entitats de la ciutat i amb la signatura de llibres per part d’autors locals a l’estand de Castelldefels Cultura durant tot el dia. Recordem que aquestes activitats es van fer l’any passat en petit format i a un espai diferent de la ciutat, la Plaça Neus Català.

Durant la jornada, i des de la Plaça de l’Església, Ràdio Castelldefels va realitzar una programació especial de la Diada conduïda pels periodistes Xavi Martín (matí) i Ana López (tarda). A més d’autors i autores locals, també van passar pels micròfons de la Ràdio l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC); el primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura i Festes, Jordi Maresma (ERC); i la regidora de Comunicació i Presidència, Esther Niubó (PSC); entre d’altres.

El pati de l’Edifici de la República també va ser escenari d’activitats durant la Diada de Sant Jordi 2022. Allà es va poder gaudir del “Sant Jordi Solidari”, amb tallers de cultura de la pau a càrrec de les entitats del Consell de Pau i Solidaritat de Castelldefels, i “Històries en moviment (per la pau)”, a càrrec de Tantàgora i que va incloure la instal·lació d’un àlbum il·lustrat i un joc que proposava construir històries a partir d’una pàgina d’un llibre il·lustrat. A la tarda, aquest espai també va acollir l’espectacle d’animació infantil “La veritable llegenda de Sant Jordi”, a càrrec de Santi Rovira.

A l’Avinguda Primer de Maig amb Plaça de l’Església, es van poder visitar l’exposició fotogràfica col·lectiva amb l’Associació de la Gent Gran de Castelldefels (sota el títol “Irrepetibles”) i l’exposició col·lectiva de pintura de l’Associació d’Artistes Plàstics de Castelldefels.

El programa d’activitats d’enguany també va incloure el Concert de Sant Jordi de les corals de Castelldefels (el mateix dissabte a l’Església de Sta.Maria); o la presentació del número 86 de la revista del Grup de Poesia Alga i del llibre de poemes “Lugares que amar” de Goya Gutiérrez. L’acte es va fer a la sala d’actes de l’Edifici de la República.

una altra notícia ...

Convocatoria asamblea